onsdag 19 oktober 2011

Höst

Skratta!
(människan mår faktiskt mycket bättre av att skratta). Du kan till exempel börja dagen med skrattövningar, var med de personerna som gör dig glad, tänk på något roligt minne, eller kolla på något roligt youtubeklipp.



Vistas utomhus.
Ta vara på ljuset medan det finns. Frisk luft ger kroppen extra energi och du blir helt enkelt piggare.


Unna dig till sötsaker.
Choklad gör en glad. Sant. När kroppen känner sig nere eller helt enkelt är trött, så är det ett utmärkt tillfälle att unna sig själv till någonting. Choklad är gott och glamoröst, det är också perfekt om man vill lyxa till det. Och ja, du är värd att få äta vad du vill när du vill.



Kramas.
Kramar sprider kärlek och värme. En kram förlänger livet, och det finns så många olika kramar.
Kompiskramen, Godnattkramen, Tröstkramen, Myskramen, Lycka till kramen, Hälsningskramen, Gruppkramen, Avskedskram, Förspelskramar, Energi och glädje kramar, osv.. Ja det finns en hel del och jag tycker att vi ska ta vara på våra nära och kära.
Vi behöver all kärlek och närhet som vi kan få av dom som betyder någonting.


Motionera.
Olika motionsformer 2-3 gånger i veckan kan göra väldigt mycket. Du ska absolut inte tvinga dig själv till något, välj en form som du tycker är rolig, ha gärna sällskap.


Stressa inte.
Försök att ta dagarna som de kommer, gör en veckoplanering så du exakt vet vad du ska och måste göra. Ägna någon timme åt dig själv om dagen. Slappna av och lyssna på lugn musik och andas ut.



 Slipp höst snuvan.
Är inflammatoriskt, frukt bär och grönsaker. Kryddor som vitlök och ingefära. Ät mycket fiks och drick vatten.


Nära och kära.
Med de personerna som du känner dig som tryggas och säkrast med, umgås med dem. Personerna som får dig ett leende på läpparna är bra för dig.

Inga kommentarer: