söndag 30 oktober 2011

fullt ös medvetslös

Jag åker snart iväg till älskligen och stannar hos honom några dagar.
Hoppas att det blir ett lugnt & skönt höslov nu, jag ska försöka ta vara på det.
Jag hade en riktigt grym natt med massa ös och nytt folk. Och ikväll hoppas jag att kvällen levererar massa mys och soffhäng med bra filmer, något mer är jag inte i skick för.


Gårdagens utgång!

lördag 29 oktober 2011

Njuta UF.

Vi säljer egentillverkade vetekuddar för avslappning och smärtlindring med egen design och doft. Vår produkt säljer vi via marknader, till privatpersoner och till andra butiker.

Njuta UFs styrelsemedlemmar:
Jessica Viksten - VD och Inköpsansvarig
Gabriella Liljekvist - Administration, Kommunikation och Marknadsansvarig

Lina Mellberg - Produktions och Designansvarig
Karolina Persdotter - Ekonomiansvarig

Anida Zekan - Försäljningsansvarig
Idag har jag börjat sy mina kuddar, har inte haft tillgång till en symasikn innan nu.
Så nu är det full fart framåt!

Så här ser våra vetekuddar ut, jätte fina och sköna.

Världens äldsta symaskin, får vara glad att den lever.

Övningskör

Både igår och idag har jag övningskört med min kära Morfar. Känner mig riktigt vuxen, och jag trivs i förarsätet. Detta är bara början och jag ser fram emot att lära mig alla moment så jag kan börja köra på större vägar och i levande trafik. Fick mina första omkörningar idag, och det gick riktigt bra, allt är så spännande!


fredag 28 oktober 2011

G sugen!

Fredag och en hel veckas lov att se fram emot. UNDERBART!
Både igår och idag har jag haft ett stort sötsug, JOBBIGT! Jag har faktiskt gått och små ätit i två dagar nu. Okej, jag tror att det finns sina orsaker till varför jag har varit en skafferi tjuv den här veckan.
Snart ska det bli ändringar på det. TUMMEN UPP!

(Inspirationslös men ingenting är onödigt att skriva)

torsdag 27 oktober 2011

Gabriella målar

Nytt projekt.
Ikväll har jag målat om ett bord som ska flytta in mitt rum. Förhoppningsvis så är det torkat och klart tills imorgon. Är så sugen på att få göra i ordning mitt rum NU!
Hoppas att det blir som jag har tänkt mig.








Lev efter magkänslan

Jag tycker det är jätte svårt att tro på dig själv, men idag har jag bestämt mig för att skriva ner mina drömmar och mål, och följa dem. Kommer allting uppfyllas? Nej det vet jag inte, men det är värt att försöka. Antingen kan man välja att inte göra någonting eller så tar man tag i sig själv och följer sin vilja. Jag vill se detta som en utmaning och en möjlighet till någonting bra.

Att bygga upp något med känslan.

onsdag 26 oktober 2011

Kvällens film


-friend with benefits

SISTA TIDPUNKTEN

Hade deadline på mitt SWOT arbete idag. Så jag har tillbringat min dag framför datorn från 8.00  fram tills 15.00. Jag är helt slut i hjärnan, kroppen värker, en förkylning har attackerat mig, min mage är hungrig. JAG VILL HEM. Min pojkvän följer med mig hem sen och jag planerar att ha en riktig myskväll. Laga god middag, vila framför brasan med en bra film och bara koppla av.
Dagens måsten var att fortsätta plugga eftersom att vi har så förskräcklig många arbeten. Sen hade jag även tänkt mig en spring runda. Men idag är en sån dag så jag går efter det jag verkligen vill och behöver.


tisdag 25 oktober 2011

Har en väldigt bra dag!

Tisdag, vilken underbar dag!
Skoldagen har bestått av styrketräning, engelsk och massa företagande.
Att driva sitt första företag krävs mycket tid och planering. Det är vid den här tiden som vår affärsplan och de första beställningarna ska vara klara, det är stressigt och det finns alltid någonting att göra.
Så efter en nöjd skoldag så åkte jag med min pojkvän hem. Vi satte igång med middagen direkt och vi fick ihop en riktigt god korvstroganoff., good work!
Att plugga tillsammans med sin pojkvän är nog det roligaste som finn, MEN jag kan dock inte lova att man får så mycket gjort. Nej nu är jag så trött av allt skratt och på vår dåliga humor så nu blir det  snart muffins mys (ännu mer energi!).

måndag 24 oktober 2011

Den viktiga planeringen

Min dröm är att driva ett eget företag efter gymnasietiden.

Vision – är en sorts dröm om ett framtida läge för ett företag. En vision ska vara en utmaning.

Affärsidé – En affärsidé ska vara klar och enkel att förstå, ha ett tydligt budskap och vara känd för de anställda. En affärsidé är grunden till ett företags verksamhet.

Marknadsplan – Den viktiga marknadsplanen samlar hela företagets kunskap om hur man på bästa sätt ska nå ut till kunderna. En marknadsplan kan omfatta allt från några tankar i huvudet på en företagsledare eller någon A4 sida med anteckningar till ett kompendium eller ett dokument som fyller flera pärmar.

Affärsplan - är en strukturerad beskrivning av förutsättningar och planen för att nå ett verksamhetsmål och/eller att förverkliga en affärsidé. Viktiga delar i planen är affärsidé, mål och vision, marknadsplan, risker och lönsamhetsbedömning.

Nulägesbeskrivning – En nulägesbeskrivning beskriver företagets möjligheter och hot.

SWOT - Att analysera ett företags styrkor och svagheter hot och möjligheter i omvärlden.  Styrkor och svagheter talar om hu företaget ser ut inifrån. Hot och möjligheter ger insyn i hur omgivningen påverkar företaget utifrån.

Mål – Företagets mål är viktigt eftersom de styr organisationens värderingar om vad som är viktigt och vad som är oviktigt och vilken inriktning verksamheten ska ha. Mål ska alltid vara mätbara. De ska dessutom vara kommunicerade till hela företaget, det vill säga alla ska ha informerats om målen och accepterat dem.

Gör det du vill göra.

Springrundan var helt klart värt det! Nu har jag 30 minuter på mig att jobba med skolarbeten ett tag. Senda prioriterar jag bort det viktiga och sätter på tv apparaten och sjunker mig ner i soffan.

Älskar att ha hår donut!


Går en lång skoldag idag. Väntar på min sista lektion som ska börja klockan 15.00. Just nu händer inte så mycket, väntar att min pojkväns lektion ska sluta så jag får träffa honom.

Veckan är rätt stressad så jag får bita ihop och ta en sak i taget. Leva i nuet och utgå från det. Vecka 44 så har vi höstlov, vilket kommer väldigt lämpligt nu. Även om jag har mycket i skolan så ska jag försöka unna mig själv med träning, mysdagar till och med söttsaker när jag är i störst behov utav det.

Idag ska jag sattsa på en längre spring runda, där efter kommer skolarbeten, soffhäng framför brasan och umgås med familjen.

söndag 23 oktober 2011

fashion 2



vad ska man göra?

Har vart och handlat i Borås nu på förmiddagen.
 Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, har jätte mycket skolarbeten jag måste jobba med, behöver springa av mig gårdagens träningsvärk, åka in och kolla på Elfsborg - trelleborg, vara med på ljusparty, baka, osv.... Dagen är full, men jag sitter fortfarande här och vet inte vad jag ska göra.

fashion 1



lördag 22 oktober 2011

Just me.

Godmorgon

Ljuvlig morgon. Gick upp tidigt och gjorde mor sällskap vid köksbordet, det var tända ljus och ute var det ett riktigt höstväder, blåsigt med regn i luften.  Jag gjorde mig en riktigt god frukost, och känner på mig att en bra dag väntar mig. Har ingenting planerat så tar dagen som det kommer. Ikväll ska vi fira min lillasyster som har fyllt 13år.
Nybakat bröd med färksa grönsaker, Lättfil med Kspecial,banan & Lingon.

fredag 21 oktober 2011

Frisk luft

Så här dags efter lite kvällsmat och vila så passar det fint med fräsch luft. Ska ta mig en promenad och släppa alla taknar. Eftersom att jag inte är så förtjust att gå ensam i mörkret, så håller min lillasyster mig sällskap.

Love letters By James Joyce

James Joyce to his wife
You are my only love.
You have me completely in your power.
I know and feel that if I am to write anything fine and noble in the future I shall do so only by listening at the doors of your heart.
I would like to go through life side by side with you, telling you more and more until we grew to be one being together until the hour should come for us to die.
/James Joyce

Strålande höst.


Gårdagen blev väldigt lyckad. Hade en jätte trevlig kväll med gott sällskap.
Idag kan jag inte klaga på någonting, att vakna upp efter en skön natts sömn med den man älskar, bättre star på dagen kan man inte få.
Har bara en lektion kvar i skolan, sen ska jag cykla hem till mormor & morfar på lite besök.
Det är ett härligt höstväder ute så en lite längre löprunda ska jag nog klara av innan allt fredagsmys med familjen.
Ni får ha en trevlig fredag!

torsdag 20 oktober 2011

Spännande

Nu ska jag och min pojkvän iväg på middag hos min bror och hans sambo´Kristin.
Ska bli spännande eftersom att det är min bror som lagar maten ikväll.

Här hittar ni Kristins blogg här.

Kommer att lägga upp bilder från kvällen imorgon.

När vet man vad som är verklighet och vad som är sant?

Saker och ting förändras, hela tiden, alla förändras. Ibland är det svårt att förstå att det bara är så. Och jag har svårt att acceptera det. Jag vill nog inte ens inse att det inte alltid är så lätt. Självklart är det positivt med förändringar också. Tiden går alldeles för fort, och när jag funderar på hur verkligheten är så önska jag att alla de tankar försvann. Bara så där. Så jag istället kan leva i nuet och ta saker som det kommer utan att anstränga mig. En sak i taget. Men samtidigt så vill jag fantisera mig bort och följa mina drömmar. Drömmar som kommer uppfyllas eller ej? Det vet jag inte. Men jag vill så gärna ha allt de där jag drömmer om. Jag tror att lite egen tid till mig själv vore bra, och inte tänka på alla runt om mig. Stundtals känns det som att det bara är jag som försöker tända till på gnistorna varstans, att det bara är jag som anstränger mig? Eller känns det just så för att alla andra förändras och jag är fortfarande den gamla jag?

 Jag tror att allting går om man bara vill. Och jag har viljan!

Kärlek till mellanmål

Hjärtan plättar.
3 st Ägg
4 dl Vetemjöl
1 dl Fiberhavregryn
5-6 dl Mjölk
2 krm Salt
3 msk Rårödalingon





Super goda!

Underbar och avslappnande doftljus



onsdag 19 oktober 2011

Höst

Skratta!
(människan mår faktiskt mycket bättre av att skratta). Du kan till exempel börja dagen med skrattövningar, var med de personerna som gör dig glad, tänk på något roligt minne, eller kolla på något roligt youtubeklipp.



Vistas utomhus.
Ta vara på ljuset medan det finns. Frisk luft ger kroppen extra energi och du blir helt enkelt piggare.


Unna dig till sötsaker.
Choklad gör en glad. Sant. När kroppen känner sig nere eller helt enkelt är trött, så är det ett utmärkt tillfälle att unna sig själv till någonting. Choklad är gott och glamoröst, det är också perfekt om man vill lyxa till det. Och ja, du är värd att få äta vad du vill när du vill.



Kramas.
Kramar sprider kärlek och värme. En kram förlänger livet, och det finns så många olika kramar.
Kompiskramen, Godnattkramen, Tröstkramen, Myskramen, Lycka till kramen, Hälsningskramen, Gruppkramen, Avskedskram, Förspelskramar, Energi och glädje kramar, osv.. Ja det finns en hel del och jag tycker att vi ska ta vara på våra nära och kära.
Vi behöver all kärlek och närhet som vi kan få av dom som betyder någonting.


Motionera.
Olika motionsformer 2-3 gånger i veckan kan göra väldigt mycket. Du ska absolut inte tvinga dig själv till något, välj en form som du tycker är rolig, ha gärna sällskap.


Stressa inte.
Försök att ta dagarna som de kommer, gör en veckoplanering så du exakt vet vad du ska och måste göra. Ägna någon timme åt dig själv om dagen. Slappna av och lyssna på lugn musik och andas ut.



 Slipp höst snuvan.
Är inflammatoriskt, frukt bär och grönsaker. Kryddor som vitlök och ingefära. Ät mycket fiks och drick vatten.


Nära och kära.
Med de personerna som du känner dig som tryggas och säkrast med, umgås med dem. Personerna som får dig ett leende på läpparna är bra för dig.

En lycklig Gabriella

True Love.

Yoghurtmix

Här är ett jätte gott och enkelt recept.

Yoghurtmix

vaniljyoghurt, banan, hallon och granatäpplen.



Du kan själv välja om du vill mixa yoghurten med bananen eller så blandar du bananen tillsammans med granatäpplen och hallonen.

Hur gott som helst!

Beauty

sarah jessica parker

Frukost klockan 6

Gick upp tidigt idag så att jag ska kunna hinna med bussen, idag blir det tyvärr ingen cykel. Regnet trotsar mig.
Nu har jag i alla fall ätit en god frukost; 2 smörgåsar med leverpastej och gurka. Sen blev det en kanel & äppel smoothie till det.









tisdag 18 oktober 2011

En fisk till kvällsmat

Har ätit middag tillsammans med familjen. Det blev fisk,potatis, kokta morötter och råröda lingon. Nu är min mage helt nöjd. Mamma bakade ihop en tigerkaka som står och väntar i ugnen, men jag får tyvärr hoppa över kvällsfikat idag, och alla andra dagar som kommer att serveras någon form utav gofika.
Just nu ska jag arbera med min del av affärsplanen som ska vara klar denna veckan (helst imorgon).
Efter det ska jag snabbt byta om och ta mig en power walk, sen blir det att mysa ner sig i soffan framför brasan och kolla på halv 8 hos mig, med en varm kopp te.


Kvällsmaten                                          

Görna veckor

Fram tills vecka 44 ska jag bara leva med gröna dagar. Vilket innebär att jag tar en paus från alla godsaker ett tag nu och lever lite hälsosamt och tänker efter innan jag äter någonting, Behöver min kropp det här?

Regnet hindrar inte mig

Det regnar en hel del idag, och jag var hurtig nog att ta cyklen till skolan. Känner mig inte lika motiverad att cykla hem sen klockan 16.15.


Eftermiddagens ATT göra;
Springa
Studera affärsplan
Äta en god middag med familjen
Kolla på halv 8 hos mig
Sedan blir det studerande fram tills kvällen går mot läggdags.

Att ta de där glaset & en del av hösten

Ett glas med vatten, Att dricka rätt är livsviktigt. Vi behöver få i oss 2-3 liter vatten eller någon annan form utav vätska om dagen. För att kroppen ska kunna hålla sin ork uppe och få den energi som den behöver.

Själv dricker jag vatten varje dag.










Och vad vore hösten utan sina äpplen?
En frukt om dagen är bra för magen.

Detta kommer stå för min lunch fika.

Det här är en del av mig.

Det här är en del av mig.



En 94. Studerar andra året på ett entreprenörsprogram. Har en stor och kärleksfull familj. Min pojkvän är fantastisk (älskar honom med av allt). Älskar hösten. Att vara ute ger mig energi. För mycket tankar gör mig galen.

Vänner som får mig på ett glatt humör tycker jag om. Och med dom vill jag även tillbringa tid tillsammans med. Jag har stora drömmar. Det är viktigt att hitta något som man kan följa. Att försöka hitta mig själv är något som jag jobbar mycket med. Allting är inte så enkelt som man tror. Jag älskar att mysa. Glömde berätta att vi har två hundar och en katt som tillhör familjen också. Kanske oviktigt att veta. Jag känner mig äldre än vad jag är. Faktiskt så vill jag vara något år äldre. Men jag tycker om att vara i nuet och få leva livet. Min längtan till körkort och egen lägenhet är stor.  Jag tycker om att resa. Jag har två tatueringar. Blå ögon. Blondhår till grunden men är brunett just nu.



måndag 17 oktober 2011

Bli din bästa vän

Skapa en bloggg, din alldeles egna värld.